Grønne tage i Danmark

Sempergreen er din leverandør af let-montérbare, grønne tagprodukter i hele Danmark, uanset om du bor i København, Århus eller Odense. Grønne tage kaldes også for levende tage og er ideelle i by- og industriområder. De er til gavn for både mennesker, naturen og livet i byen. Med over 25 års erfaring har vi skabt forskellige løsninger, der kan hjælpe med regnvandshåndtering, urban biodiversitet, opsamling af CO2 og et sundere klima i byen! Med de mange fordele kan et bæredygtigt grønt tag på dit projekt også bidrage til DGNB-certificering.

Se produkterne

Grønne tage starter på jorden

Grønne tage fra Sempergreen består af stærke planter, som er velegnede til det danske kystklima. På vores egne planteskoler dyrker og plejer vi vegetationsmåtter og -bakker, der kan lægges på tage i mange størrelser og typer, både flade, skrå og bølgende tage. Fordi vi lader måtterne vokse til mindst 95 % dækning, er planterne allerede kraftigt rodfæstede, når det grønne tag lægges.

Når du planter enkeltstående planter på taget, bruger stiklinger eller sår frø, kræver det mere vedligeholdelse og meget længere tid at opnå moden vegetation på taget. Med et system med på forhånd groede måtter er vedligeholdelsen minimal, og installationen er endda også mulig i de kolde måneder; lær mere om installation om vinteren her!

Løsninger til alle tagtyper

Vores bakker og traditionelle og lette systemer består af et drænlag, et vækstmedium og forhånds-voksede vegetationstæpper, beplantet med en række forskellige sedum arter. Takket være disse sukkulenters naturlige egenskaber kan sedum skabe et blomstrende naturligt tag selv med kun en smule vand næringsstoffer samtidig med, at der nærmest ikke er nogen vedligeholdelse. Med denne lette løsning kan du nemt få et farverigt tag året rundt på stort set enhver form for tag, inklusive skure, garager, husekontorer og lagerbygninger.

Grønne tage i Silkeborg, Midtjylland Vilde blomster (Nordic Meadow) og sedummåtter på Radisson Blu Hotel Sopot, Polen
8500 m² grønne tage i Midtjylland & vilde blomster (Nordic Meadow) og sedummåtter på Radisson Blu Hotel Sopot

Vi rådgiver dig gerne om den bedste systemopbygning for dit projekt med grønt tag. Vi har udviklet systemer til flade såvel som (stejlt) hældende grønne tage. Med de rette materialer er det en ligetil proces at lægge et sedumtag! Tag et kig på vores instruktioner og videoer med installationseksempler for at få flere informationer.

Systemer

Se alle grønne tage systemer

Hvis du har et tag, der kan bære en smule mere vægt, tilbyder vi også grønne tagsystemer med forskellige varianter af flerårige planter. De mere intensive, biodiverse tage består af et drænlag, taghavesubstrat og et vegetationstæppe beplantet med urtergræs og vilde blomster eller værts- og nektarplanter. Vil du vide mere om vores biodiversitetssystemer? Så tag et kig her.

Kan vi hjælpe dig?

Vi hjælper dig gerne via e-mail på sales@sempergreen.com eller via telefon på +31 343 539 699. Vi giver dig også gerne et tilbud på www.sempergreen.com/en/contact/request-quotation-green-roof.